Een robot-assistent voor in de klas!

De Robotutor

Een robot-assistent voor elke klas

Robots gaan een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven, zowel op werk, op school en thuis. Om hier goed mee om te gaan is het van belang dat kinderen van jongs af aan in aanraking komen met zulke technologie, zodat ze hier vertrouwd mee raken en de (on)mogelijkheden leren kennen. De interactieve RoboTutor leert kinderen hoe je met een robot (samen)werkt door hen zelf de robot te laten programmeren.

RoboTutor is een product van Interactive Robotics .

Download de RoboTutor Flyer

Pilot scholen

Met deze scholen draaien we op dit moment een pilot project

St. Josephschool in Leiden

St Wulframschool in Hoogwoud

Voorbeelden

de RoboTutor is al op een aantal scholen actief geweest

Zomerschool Samen10+ Den Haag

Tijdens de zomerschool "Sament10+" in Den Haag kregen de kinderen robot-les van een robot van Interactive Robotics. Ze leerden de robot te programmeren om samen met de robot een boterham met hagelslag konden maken. Ook samen een dansje doen was natuurlijk onderdeel van het programma.

Stedelijk Gymnasium Schiedam

De RoboTutor heeft ook een les over robots gegeven aan leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam. De leerlingen kregen eerst klassiekaal les van de robot, bijvoorbeeld over de vraag wat een robot nu precies is. Daarna gingen ze zelf aan de slag om de robot te programmeren.

RoboTutor op het Jeugdjournaal

Op de basisschool St. Joseph in Leiden heeft de RoboTutor ook lesgegeven. Het Jeugdjournaal heeft hier een filmpje over gemaakt.

Basisschool “Los Hoes” in Haaksbergen

Op de basisschool “Los Hoes” in Haaksbergen was de RoboTutor ook van de partij.

“De Boomgaard” in Utrecht

De RoboTutor geeft les op de “De Boomgaard” in Utrecht.

Contact