Een robot-assistent
voor in de klas!

De Robotutor

Een robot-assistent voor elke klas

Robots gaan een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven, zowel op werk, op school en thuis. Om hier goed mee om te gaan is het van belang dat kinderen van jongs af aan in aanraking komen met zulke technologie, zodat ze hier vertrouwd mee raken en de (on)mogelijkheden leren kennen. De interactieve RoboTutor leert kinderen hoe je met een robot (samen)werkt door hen zelf de robot te laten programmeren.

Met de RoboTutor kan je verschillende dingen doen: de robot kan voor de klas een interactieve presentatie geven, een quiz spelen, of leerlingen kunnen zelf met de RoboTutor aan de slag en zo leren programmeren.

RoboTutor is een product van Interactive Robotics .


Download hier de RoboTutor Flyer voor meer informatie.

Leren programmeren

Leren programmeren met de RoboTutor is gemakkelijk, leuk en intuïtief!

Om met de RoboTutor te programmeren log je in in de Cloud omgeving van Interactive Robotics. Dit is een handige web-interface waarin de robot gemakkelijk geprogrammeerd kan worden door middel van "visual programming" (zoals Scratch en Blockly): gekleurde blokken staan voor verschillende robot-functionaliteiten, dor deze systematisch te combineren ontstaat er binnen een handomdraai een interactief robot programma.

Voorbeelden van de RoboTutor programmeren met via de Blokken-interface

Voorbeeld scholen

de RoboTutor is al op een aantal scholen actief geweest

Pilot scholen

Met deze PO scholen draaien we op dit moment een pilot project.

St. Wulfram school in Hoogwoud

Stedelijk Gymnasium Schiedam

De RoboTutor heeft ook een les over robots gegeven aan leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam. De leerlingen kregen eerst klassiekaal les van de robot, bijvoorbeeld over de vraag wat een robot nu precies is. Daarna gingen ze zelf aan de slag om de robot te programmeren.

Zomerschool Samen10+ Den Haag

Tijdens de zomerschool "Sament10+" in Den Haag kregen de kinderen robot-les van een robot van Interactive Robotics. Ze leerden de robot te programmeren om samen met de robot een boterham met hagelslag konden maken. Ook samen een dansje doen was natuurlijk onderdeel van het programma.

RoboTutor op het Jeugdjournaal

Op de basisschool St. Joseph in Leiden heeft de RoboTutor ook lesgegeven. Het Jeugdjournaal heeft hier een filmpje over gemaakt.

Basisschool “Los Hoes” in Haaksbergen

Op de basisschool “Los Hoes” in Haaksbergen was de RoboTutor ook van de partij.

“De Boomgaard” in Utrecht

De RoboTutor geeft les op de “De Boomgaard” in Utrecht.

Contact