Een onderwijsrobot
voor in de klas!

Onze Onderwijsrobot

Het leermiddel voor de toekomst
Sinds oktober 2018 werken wij samen met WisMon om de leeromgeving van Robotsindeklas nog beter aan te laten sluiten op de onderwijspraktijk. Door deze samenwerking kan Robotsindeklas zich focussen op de technologie en doorontwikkeling van de leeromgeving.

WisMon zorgt als kennispartner voor al het contact met scholen en andere organisaties, geeft trainingen en gastlessen, ontwikkelt lesmateriaal en werkt continu aan het innoveren van bèta-onderwijs. Dit doen ze met een enthousiast team van docenten, onderwijsontwikkelaars en projectcoördinatoren. Meer weten? Kijk op www.wismon.nl en volg WisMon op Facebook en LinkedIn.

Het project ROBOTS TEGEN FAALANGST van mbo-school Aventus is genomineerd voor de prestigieuze Computable Award 2018 in de categorie ICT-project van het jaar in het Onderwijs.

Steun dit innovatieve onderwijsproject en stem vanaf 5 juli op ROBOTS TEGEN FAALANGST: www.computableawards.nl.

Je moet allereerst inloggen of jezelf registeren. Daarna kun je stemmen.

Robots gaan een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven, zowel op werk, op school en thuis. Om hier goed mee om te gaan is het van belang dat kinderen van jongs af aan in aanraking komen met technologie, zodat ze hier vertrouwd mee raken en de (on)mogelijkheden leren kennen. Onze interactieve onderwijsrobot leert kinderen hoe je met een robot (samen)werkt door hen zelf de robot te laten programmeren.

Met onze onderwijsrobot kan je verschillende dingen doen: de robot kan voor de klas een interactieve presentatie geven, een quiz spelen, of leerlingen kunnen zelf met de onderwijsrobot aan de slag om te leren programmeren.

Luister ook naar Koen Hindriks op BNR radio over hoe we de OnderwijsRobot inzetten op scholen.

De onderwijsrobot was ook op bezoek bij Zapplive. Samen met kinderen heeft Koen Hindriks de onderwijsrobot een boterham met hagelslag laten smeren! De uitzending is ook hier terug te zien.
Een ander voorbeeld van het gebruik van onze onderwijsrobot is hier te zien. Kennisnet bezocht de St Wulfram basisschool in Hoogwoud, waar de Robot Tobor assistent is. Een verdere beschrijving van deze sessie is hier te vinden.
In de video hiernaast is een samenwerking te zien met de Nederland Leest campagne waarin onze onderwijsrobot op de Oranje Nassau School in Geldermalsen het themaboek Cyberboy voorleest.

Omdat de onderwijsrobot vragen stelt over het boek waar de kinderen op kunnen antwoorden, worden kinderen aangemoedigd om over het boek na te denken. Door de interactieve vragen blijven de kinderen betrokken bij het verhaal en wordt het boek op een leuke en toegankelijke manier verteld.
Op de basisschool St. Joseph in Leiden heeft onze onderwijsrobot ook lesgegeven. Het Jeugdjournaal heeft hier een filmpje over gemaakt.


De onderwijsrobot is een product van Interactive Robotics .


  Download hier de Onderwijsrobot Flyer voor meer informatie.

Leren programmeren

Leren programmeren met onze onderwijsrobot is gemakkelijk, leuk en intuïtief!

Om met onze onderwijsrobot te programmeren log je in in de Cloud omgeving van robots-in-de-klas. Dit is een handige web-interface waarin de robot gemakkelijk geprogrammeerd kan worden door middel van een blokkentaal (zoals Scratch en Blockly): gekleurde blokken staan voor verschillende robot-functionaliteiten, door deze systematisch te combineren ontstaat er binnen een handomdraai een interactief robot programma.

Scholen

Onze onderwijsrobot wordt al actief gebruikt op een aantal scholen.


TEAM

Koen Hindriks

CEO

Joost Broekens

CTO

Joachim de Greeff

COO

Diony Tadema

Software Developer

Jurjen Brouwer

Software Developer

Luka Miljak

Software Developer

Jelmer de Boer

Robots in Educatie Specialist & Tester

Jaap-Jan van der Steeg

Robots in Educatie Specialist

Adviesraad

Felienne Hermans

Assistent Professor

Eric Kleipool

Programmamanager ICT – Stichting Kolom Amsterdam

Contact