Een onderwijsrobot
voor in de klas!

Onze Onderwijsrobot

Het leermiddel voor de toekomst
Robots gaan een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven, zowel op werk, op school en thuis. Om hier goed mee om te gaan is het van belang dat kinderen van jongs af aan in aanraking komen met technologie, zodat ze hier vertrouwd mee raken en de (on)mogelijkheden leren kennen. Onze interactieve onderwijsrobot leert kinderen hoe je met een robot (samen)werkt door hen zelf de robot te laten programmeren.

Met onze onderwijsrobot kan je verschillende dingen doen: de robot kan voor de klas een interactieve presentatie geven, een quiz spelen, of leerlingen kunnen zelf met de onderwijsrobot aan de slag om te leren programmeren.

Luister ook naar Koen Hindriks op BNR radio over hoe we de OnderwijsRobot inzetten op scholen.

De onderwijsrobot was ook op bezoek bij Zapplive. Samen met kinderen heeft Koen Hindriks de onderwijsrobot een boterham met hagelslag laten smeren! De uitzending is ook hier terug te zien.
Een ander voorbeeld van het gebruik van onze onderwijsrobot is hier te zien. Kennisnet bezocht de St Wulfram basisschool in Hoogwoud, waar de Robot Tobor assistent is. Een verdere beschrijving van deze sessie is hier te vinden.
In de video hiernaast is een samenwerking te zien met de Nederland Leest campagne waarin onze onderwijsrobot op de Oranje Nassau School in Geldermalsen het themaboek Cyberboy voorleest.

Omdat de onderwijsrobot vragen stelt over het boek waar de kinderen op kunnen antwoorden, worden kinderen aangemoedigd om over het boek na te denken. Door de interactieve vragen blijven de kinderen betrokken bij het verhaal en wordt het boek op een leuke en toegankelijke manier verteld.


De onderwijsrobot is een product van Interactive Robotics .


  Download hier de Onderwijsrobot Flyer voor meer informatie.

Leren programmeren

Leren programmeren met onze onderwijsrobot is gemakkelijk, leuk en intuïtief!

Om met onze onderwijsrobot te programmeren log je in in de Cloud omgeving van robots-in-de-klas. Dit is een handige web-interface waarin de robot gemakkelijk geprogrammeerd kan worden door middel van een blokkentaal (zoals Scratch en Blockly): gekleurde blokken staan voor verschillende robot-functionaliteiten, door deze systematisch te combineren ontstaat er binnen een handomdraai een interactief robot programma.

Scholen

Onze onderwijsrobot wordt al actief gebruikt op een aantal scholen.


Stedelijk Gymnasium Schiedam

Onze onderwijsrobot heeft ook een les over robots gegeven aan leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam. De leerlingen kregen eerst klassikaal les van de robot, bijvoorbeeld over de vraag wat een robot nu precies is. Daarna gingen ze zelf aan de slag om de robot te programmeren.

Zomerschool Samen10+ Den Haag

Tijdens de zomerschool "Sament10+" in Den Haag kregen de kinderen robot-les van een robot van Interactive Robotics. Ze leerden de robot te programmeren om samen met de robot een boterham met hagelslag konden maken. Ook samen een dansje doen was natuurlijk onderdeel van het programma.

De onderwijsrobot op het Jeugdjournaal

Op de basisschool St. Joseph in Leiden heeft onze onderwijsrobot ook lesgegeven. Het Jeugdjournaal heeft hier een filmpje over gemaakt.

Basisschool “Los Hoes” in Haaksbergen

Op de basisschool “Los Hoes” in Haaksbergen was onze onderwijsrobot ook van de partij.

Contact

Wil je leerlingen voorbereiden op de digitale samenleving van morgen?
Je leert hoe je een robot als leermiddel in de klas kunt inzetten en wat leerlingen kunnen leren van de onderwijsrobot.
Op 4 april 2018 hebben we een inspiratiesessie gehouden over dit onderwerp. Waarschijnlijk gaan we dit binnenkort nog een keer doen. Interesse, laat het ons dan weten via 'Contact' onderaan deze pagina.